Суд в Туреччині ухвалив заарештувати двох британських журналістів за звинуваченням у наданні допомоги "терористичним організаціям", передає ВВС.

Співробітники порталу Vice News Джейк Ханрахан і Філіп Пендлбері були затримані минулого тижня разом з перекладачем і водієм.

За словами їхнього адвоката, журналісти звинувачуються у співпраці і з терористичним угрупуванням "Ісламська держава", і з сепаратистами з "Робочої партії Курдистану".

Перекладачеві, затриманому з кореспондентами, також пред'явлені звинувачення, в той час як водій знімальної групи був відпущений.

Читайте також: ІДІЛ вводить власну валюту

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Портал Vice News зробив у зв'язку з інцидентом заяву, в якій назвав звинувачення проти своїх співробітників необґрунтованими.

Нагадаємо, єгипетський суд визнав трьох журналістів телеканалу Al Jazeera винними у поширенні завідомо неправдивої інформації та засудив до трьох років позбавлення волі.