Сім'я, що проживає в одному з китайських сіл неподалік від міста Суцянь (провінція Цзянсу), позбулася відразу більш 100 тисяч юанів (близько 15,7 тисячі доларів) через провінційну традицію. Гроші, які мати сімейства за звичаєм зберігала під підлогою, за кілька років згнили від вогкості. Про це повідомляє Сіньхуа.

Пластиковий пакет, наповнений зотлілими купюрами, в одне з місцевих банківських відділень приніс фермер на прізвище Чжан. Він просив обміняти ці купюри на цілі. Однак співробітники банку були змушені відмовити йому, оскільки напівзгнилі і злиплі купюри неможливо було відокремити одну від одної, не пошкодивши їх остаточно.

Чжан розповів, що гроші більше чотирьох років тому закопала в землі його мати. Вона помістила банкноти в пакет, який поклала в металеву коробку, а потім зарила її під підлогою на кухні.

За словами фермера, його мати відкладала гроші спеціально для його одруження. Китаянка заглянула до схованки тільки цього літа, коли її син оголосив про заручини.

"Мої батьки застигли на місці. Це були їхні заощадження за роки важкої роботи в містах", - розповів Чжан.

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Читайте також: П'яний казанський поліцейський викрав кавун, погрожуючи пістолетом

Співробітники банку обіцяли чоловікові, що вони відправлять фото банкнот фахівцям головного офісу в провінції з надією, що там йому зможуть допомогти.

Відзначимо, жителі китайських сіл традиційно зберігають накопичення в схованках, особливо під землею, проте зазвичай мова йде про невеликі суми.