Послуги юристів лондонській юридичної компанії Harbottle & Lewis у справі про загибель Олександра Литвиненка обійдуться російському бюджету в 2,065 млн. фунтів (близько 158 млн. рублів).

Про це пише РБК на основі опублікованих документів про тендер.

Юристи Harbottle & Lewis консультують Слідчий комітет з питань, пов'язаних з коронерським слідством у справі про загибель Литвиненка. Видання пише, що контракт укладено на 2013-2016 роки, і велика частина виплат (1,171 млн. фунтів) припадає на 2016 рік.

На сайті фірми йдеться, що сторону СК на досудовому розслідуванні і відкритих слуханнях у справі Литвиненка представляє партнер Луїс Кастеллані. Його підпис стоїть і під чотирирічним контрактом.

Читайте також: Справа пофарбованої зірки в Москві: фігурантам "світить" три роки

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

За словами опитаних РБК юристів, сума в два млн. фунтів адекватна британським реаліям, проте принципи витрачання бюджетних коштів все одно непрозорі, оскільки конкретні послуги контракт не описує.

Колишній офіцер ФСБ Олександр Литвиненко помер у листопаді 2006 року в лондонській лікарні через отруєння радіоактивним полонієм. У Великобританії звинувачують російську владу в причетності до замаху, однак Москва звинувачення відкидає. СК отримав статус зацікавленої сторони в 2013 році за власною ініціативою.