У Польщі з початком нового навчального року набули чинності поправки до Закону про безпеку харчування у школах, які змінюють правила харчування школярів.

Про це повідомляє Польське радіо.

З 1 вересня у шкільних буфетах та магазинах припинять продавати чіпси та шоколадні батончики. Також запроваджені деякі зміни у меню шкільних їдалень. Згідно із вимогами, буде зменшена кількість смаженої їжі. При цьому зазначається, що ціни на страви у шкільній їдальні зростуть.

Крім того, у бутерброди для школярів тепер заборонено додавати майонез і салямі. Натомість, відповідно до закону, слід збільшити кількість свіжих овочів та виготовляти бутерброди з цільнозернового хліба.

Читайте також: Київські патрульні провели уроки безпеки у школах (фото)

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

За недотримання нового закону шкільним їдальням, буфетам та магазинам загрожує штраф або ж закриття.

Нагадаємо, у київських школах введуть електронні "картки учня". Електронний "девайс" дозволить школярам оплачувати обіди в їдальні, а батькам - стежити за успішністю своїх дітей онлайн.