Президент США Барак Обама має намір посилити освоєння арктичних вод найближчим часом. Наразі у розпорядженні американських дослідників є лише два криголами для подорожей по Арктиці.

Британська газета Times випустила статтю, в якій розповідає про занепокоєння Сполучених Штатів через відставання від РФ у галузі дослідження Арктики. Журналісти запевняють, що Обама збирається нав'язати конкуренцію Путіну у цьому питанні.

"Берегова охорона США, ряд законодавців, аналітиків та урядовців стурбовані тим, що Сполучені Штати відстають у цьому питанні від Росії та інших країн, таких як Китай, Південна Корея і Канада", - пишуть у Times.

У часи Другої світової війни влада США мала сім кораблів для дослідження Північного Льодовитого океану. Зараз у країни їх лише два. У той час Росія має 41 криголам, та має намір побудувати ще 11.

Читайте також: У Європі підключать військові кораблі для боротьби з емігрантами

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Про проблеми в Арктиці Обамі розповіли під час його візиту до Аляски. Необхідність підвищити активність на півночі пов'язують із заявою Путіна про те, що велика частина Арктики є частиною Росії.