Єврокомісія дозволила нафтогазовому гіганту Royal Dutch Shell купити свого британського конкурента BG Group plc.

Сума угоди становить 70 млрд доларів, передає UBR.

Комісія дійшла до висновку, що угода не призведе до домінування Shell на низці ринків, а саме у сфері розвідки нафти і газу, зрідження газу та оптових поставок зрідженого природного газу.

Єврокомісія встановила, що Shell не зможе закрити доступ своїм конкурентам до виробничих потужностей скраплення газу, які постачають ЗПГ у Європейську економічну зону або до транспортної та обробної інфраструктури в Північному морі.

"Ряд сильних конкурентів продовжать активно працювати на цих ринках після злиття. Комісія прийшла до висновку, що угода не дозволить Shell впливати на ціни, і що ці ринки будуть залишатися конкурентоспроможними після угоди", - сказано в прес-релізі.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Євросоюз продовжив санкції проти Росії на шість місяців

Нагадаємо, Shell досягла угоди про покупку BG Group на початку квітня цього року. Завершення операції, як очікують сторони, відбудеться на початку 2016 року.

Придбання BG Group збільшить доведені запаси нафти і газу Shell на 25%, видобуток - на 20%, а також зміцнить позиції компанії в нових нафтових і газових проектах, зокрема в ЗПГ-проектах в Австралії та глибоководних проектах в Бразилії.