До Естонії цієї п'ятниці надійдуть перші установки протитанкової системи третього покоління Javelin. Їх закупили у США у минулому році.

Про це повідомляє естонське видання видання Postimees.

Зазначається, що міністр оборони Естонії Свен Міксер підписав договір в середині листопада минулого року про купівлю у США 80 протитанкових установок Javelin.

Загальна сума договору складає 40 мільйонів євро. Він дозволяє Естонії, у разі необхідності, придбати ще 40 таких протитанкових установок.

В міністерстві оборони зазначили, що з огляду на нинішню безпекову ситуацію в регіоні, Естонія має зміцнити свою здатність стримувати потенційного агрессора.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Систему включать до озброєння Сил оборони, а також Кайтселійта – воєнізованих добровольчих формувань.

Читайте також: США через агресію Росії розконсервують військову базу в Німеччині

Javelin входить до озброєння США і багатьох інших країн з середини 1990-х років, ці системи на покоління новіші, ніж ті, які використовуються зараз Силами оборони Естонії.

Нагадаємо, Естонія закупає системи Javelin в рамках плану військового будівництва на період до 2020 року, що передбачає посилення протитанкової оборони і придбання нових ракетних систем третього покоління.