Залізниця в окупованому Росією Криму перейде у російську федеральну власність. Проте її не будуть передавати ВАТ "Российские железные дороги".

Про це заявив заступник міністра транспорту РФ Олексій Цидєнов під час залізничного салону "ЕКСПО 1520", передають "Новости Крыма".

Він зазначив, що Кримська залізниця перейде до федеральної власності, але в якості федерального державного унітарного підприємства.

"Поки що ні. В перспективі подивимося", - заявив Цидєнов у відповідь на запитання, чи стане Кримська залізниця філією РЖД.

Видання зазначає, що наприкінці серпня самопроголошений "голова" Криму Сергій Аксьонов повідомив, що підприємство передадуть під федеральне управління Росії наступного року.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Читайте також: Honda відмовилася поставляти машини в Росію

Нагадаємо, "Укрзалізницю" оцінили в 245 мільярдів гривень без урахування активів держкомпанії в аннексированном Криму і зоні проведення антитерористичної операції на сході країни. Оцінку активів підтвердив Фонд державного майна як ключовий орган, який здійснює процеси приватизації в Україні.

Оцінку проводили з метою формування на базі відомства статутного капіталу публічного акціонерного товариства "Українська залізниця".