Після затримання двох журналістів із американського видання Vice News турецький суд задовольнив скаргу відпустити їх на свободу. Джейка Ханрахана і Філіппа Пендлбері звинувачували у зв'язках з ісламським тероризмом.

Наразі адвокат затриманих добився рішення про звільнення журналістів. Турецькі правоохоронці все ще тримають під слідством громадянина Іраку Мохаммеда Ісмаела Расула. Його зараз перевіряють по електронній базі даних, повідомляють у ВВС.

Однак, адвокат представників ЗМІ Ахмед Ай запевнив, що і громадянин Іраку теж невдовзі опиниться на свободі.

Журналісти видання були заарештовані турецькими правоохоронцями у понеділок. Їх звинувачували у зв'язках з "Ісламською державою", а також сепаратистами Курдистану.

Читайте також: Туреччина провела арешти після загибелі хлопчика-біженця

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Саме видання Vice News спростовує причетність своїх представників до терористів та називає звинувачення на їхню адресу необґрунтованими.

Видання Vice News відомо своїм суб'єктивним висвітлюванням політичних та соціальних подій у світі.