Білий дім має намір на початку наступного тижня ввести санкції відносно китайських компаній. Вони торкнуться тих, хто причетний до хакерських атак і крадіжки американської інтелектуальної власності.

Про це повідомляє Financial Times, посилаючись на трьох американських чиновників.

Адміністрація президента США Барака Обами вже кілька місяців готує пакет обмежень у відповідь на комерційне шпигунство.

У самому Вашингтоні немає єдиної думки про терміни оголошення санкцій. Державний департамент побоюється, що їх швидке введення може зашкодити візиту Сі Цзіньпіна. Головними прихильниками якнайшвидшого введення заходів санкцій виступають представники силових структур. Така реакція, на їхню думку, повинна показати Китаю, що США серйозно ставляться до боротьби з кібер-шпигунством.

Читайте також: Пентагон порадив сім'ям військових та дипломатів поїхати з Туреччини

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

За словами одного з представників адміністрації, в Білому домі хотіли б уникнути "ляпаса" Пекіну безпосередньо перед приїздом голови КНР. Тому санкції оголосять вже наступного тижня, після святкування в країні Дня праці. У Вашингтоні сподіваються, що за кілька тижнів, які розділять введення санкцій і зустріч Сі Цзіньпіна з Обамою, Пекін встигне "охолонути".

Нагадаємо, на початку липня управління з персоналу адміністрації США повідомило, що хакери могли викрасти персональні дані 21,5 мільйона американських державних службовців та інших громадян. У крадіжці даних американські служби підозрюють китайських хакерів.