Мінкульт Росії заборонив Російському музею вивозити картини Марка Шагала на виставку до Швеції. У РФ бояться їх арешту за позовом акціонерів нафтової компанії "ЮКОС".

Про це пише Meduza із посиланням на Forbes.

"Не всі країни готові забезпечити збереження і повернення культурних цінностей до Росії у зв'язку зі "справою ЮКОСа" та арештами російського майна", - сказав директор Російського музею Володимир Гусєв.

Читайте також: Американське майно у Росії пригрозили заарештувати

За його словами, дозвіл на вивезення для деяких експонатів і культурних цінностей не отримали.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, у липні 2014 року Третейський суд в Гаазі присудив акціонерам "ЮКОСа" компенсацію в п'ятдесят мільярдів доларів. 15 січня 2015 закінчився термін, коли Росія могла виплатити призначену Гаазьким судом у Гаазі суму без відсотків.

Росія виплати так і не розпочала.

Наприкінці травня стало відомо, що колишні акціонери подали позови до судів кількох європейських країн, домагаючись виплати присудженої компенсації.