Роскомнадзор вирішив заблокувати цілий перелік сторінок сайту Російської православної церкви. Причиною такого рішення стало те, що матеріали, розміщені в мережі, були визнані екстремістськими. Вони потрапили до реєстру заборонених сайтів Міністерства юстиції Росії.

Про це повідомляє "Комерсант".

Наголошується, що в 2012 році сайт РПЦ російський суд вже визнавав екстремістським. Тоді прокуратура зажадала такого рішення. У 2012 приводом для такого рішення стала публікація на сайті тексту брошури. Вона вийшла під назвою "Російська православна церква і сучасна предантихристова епоха. Віросповідальна концепція Російської православної церкви".

Читайте також: Патріарх Кирил та Путін потрапили на обкладинку православного гей-календаря (фото)

Саму брошуру визнали екстремістською ще в 2009 році. Причиною цього стало те, що в ній містилися обґрунтування дій, "спрямованих на зміну державного ладу в Росії", а також "наявності пропаганди переваги православної монархії і неповноцінності інших форм державної влади".

Популярні новини зараз
За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Нагадаємо, Роскомнадзор вирішив внести музичний сайт Last.fm в список заборонених в Росії. Причиною його заборони стала пісня групи "Психея" під назвою "Убей мента", яка вже довгий час знаходиться на особливому рахунку в РФ.