Триденний траур оголошено в Об'єднаних Арабських Еміратах в суботу у зв'язку із загибеллю 45 військовослужбовців в результаті ракетного обстрілу в єменській провінції Маріб.

Про це повідомляє ВВС.

По всій країні приспущені прапори і пройдуть жалобні заходи.

Військовослужбовці ОАЕ брали участь у військовій операції проти шиїтських повстанців, проведеної арабської коаліцією на чолі з Саудівською Аравією.

До цього повідомлялося про сім випадків загибелі військовослужбовців з ОАЕ в ході єменської операції. Два епізоди належали до числа не бойових втрат.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Читайте також: На півночі Ємену вбили двох представників Червоного Хреста

Співчуття ОАЕ висловили Єгипет, Саудівська Аравія, Катар, Марокко, Кувейт, Йорданія, Бахрейн, Ємен і інші країни. Також по телефону співчуття висловив держсекретар США Джон Керрі.

Нагадаємо, в Ємені триває збройний конфлікт. З одного боку виступають повстанці-хусити з шиїтського руху "Ансар Аллах" і лояльна екс-президенту Алі Абдаллі Салеху частина армії, а з іншого - війська вигнаного ними Хаді. Коаліція арабських країн на чолі з Саудівською Аравією виступила на боці Хаді і з 26 березня завдає авіаударів по районам Ємену, які контролюють хусити.