Влада Таджикистану повідомила про ліквідацію 13 прибічників екс-заступника міністра оборони країни Абдухаліма Назарзоди під час спільної операції МВС, міноборони та інших силових структур.

За даними МВС країни, правоохоронці затримали 32 членів "злочинного угруповання", а також вилучили 500 одиниць зброї і боєприпасів.

Водночас пошуки самого Назарзоди та інших його прибічників тривають, повідомляє ВВС.

Напередодні у нападі на будівлю МВС у таджицькій столиці Душанбе та на міський відділ міліції у сусідньому місті Вахдат загинули 17 людей, у тому числі восьмеро правоохоронців.

Влада країни заявила, що групою нападників керував заступник міністра оборони країни генерал-майор Абдухалім Назарзода.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Читайте також: В Таджикистані вбито 17 людей під час перестрілок

Назарзода - колишній член "Об'єднаної таджицької опозиції", що протистояла урядовим військам під час громадянської війни в країні у 1990-х роках.

Оглядачі зазначають, що ці події можуть бути ознакою загострення боротьби за владу між урядом президента Рахмона і колишніми керівниками загонів озброєної опозиції.