Від 30 до 40 осіб, що пливли на надувному човні з Лівії, загинули в Середземному морі.

Про це повідомили в Міжнародній організації з міграції.

На борту знаходилися до 140 мігрантів з Сомалі, Судану і Нігерії. Човен почав здуватися приблизно через сім годин після відплиття з лівійської Місрати.

"Тих, хто вижив, врятували представники італійських військово-морських сил і відправили на Лампедузу", - повідомив представник організації з міграції.

Також повідомляється, що серед пасажирів, що вижили - нігерійська жінка, яка в дорозі народила дитину.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Читайте також: Біля берегів Лівії затонуло судно з мігрантами: загинули семеро людей

За даними агентства ООН у справах біженців, цього року Середземне море перетнули понад 300 тисяч осіб. За цей період близько 2,5 тисяч мігрантів загинули в спробі досягти Європи.

Нагадаємо, вчора у Люксембурзі зібралися міністри закордонних справ ЄС. У Празі розпочався надзвичайний саміт Вишеградської Групи. Європа намагається вирішити питання критичного збільшення кількості біженців.