Щонайменше 13 мирних афганців загинули в суботу в раніше спокійному регіоні на півночі країни, у той час як президент Ашраф Гані прагнув переконати міжнародні фінансові організації, які зібралися в столиці Кабулі, що Афганістан успішно проводить обіцяні реформи.

Мунір Ахмад Фархад, прес-секретар губернатора провінції Балх, повідомив про те, що цивільні особи були вбиті невідомими озброєними людьми. Бойовики зупинили два транспортні засоби, а потім розстріляли всіх пасажирів.

Інцидент стався, в той час як Гані відкрив конференцію міжнародних організацій, що фінансують відновлення його країни після майже 40 років війни.

Читайте також: Спецоперація у Таджикистані: 13 бойовиків вбито, ватажка шукають

За даними місцевої влади, загиблі належали до етнічної меншини хазара.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Поки невідомо, хто стоїть за цим нападом.

Представники хазара часто стають жертвами нападів імовірно бійців руху Талібан за те, що є шиїтами.

Нагадаємо, Північноатлантичний альянс з початку січня нинішнього року проводить нову військову місію в Афганістані. Вона отримала кодову назву "Рішуча підтримка". Місія передбачає підготовку й надання допомоги афганським силам безпеки. При цьому війська НАТО не беруть участь у бойових діях.