Євросоюз скликає екстрену зустріч керівників МЗС і МВС для обговорення проблем міграції, передає ТАСС.

Як повідомив глава МЗС головуючого в ЄС Люксембургу Жан Ассельборн, на зустрічі обговорюватиметься введення постійного механізму розселення біженців з урахуванням розмірів кожної країни. Крім того, влада ЄС обіцяє допомагати країнам, які прийняли на себе основний потік біженців.

Тим часом, поліція Німеччини зустріла на вокзалі Мюнхена перший потяг з біженцями з Австрії. Як передає Reuters, спеціальний потяг привіз 450 чоловік. Усіх їх пересадять в електричку і транспортують в спеціальний центр, де зареєструють.

Читайте також: Австрійський уряд прогнозує прибуття ще 10 тисяч мігрантів

У суботу в Німеччину повинні приїхати ще від п'яти до десяти тисяч біженців, які покидають Угорщину і їдуть до німецького кордону через Австрію.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці
Показати ще

Керівництво Угорщини тим часом заявило, що на кордон із Сербією, через яку в країну проникають нелегальні мігранти, направлять армію. Однак спочатку це рішення має схвалити парламент.