Голова держдепартаменту США Джон Керрі попередив російську владу про небезпеку від війни у Сирії. На думку чиновника, присутність військових РФ у східній країні може призвести до ескалації конфлікту, смертей населення та збільшенню кількості біженців.

Американське зовнішньополітичне відомство повідомило про телефонну розмову Джона Керрі із головою російського МЗС Сергієм Лавровим. За інформацією із США, уряд не тільки занепокоєний безпекою населення, а й можливою агресією з боку "Ісламської держави". повідомляє DW.

Уряд Сполучених Штатів вирішив офіційно висловитись з приводу російської армії у Сирії у зв'язку з нещодавніми заявами росіян про готовність вводити війська.

Перед цим офіційні особи РФ наголошували, що їхніх військовослужбовців немає у Сирії, але нещодавно з'явилися фотодокази їх присутності.

Читайте також: Радикальні ісламісти стратили журналістку разом із батьком

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Як зазначили у Москві, офіційна причина відправки збройних сил до східної країни є боротьба з "Ісламською державою". Світові політологи запевняють, що Путін має свої політичні інтереси на Близькому Сході, які збігаються з поглядами сирійського лідера Башара аль-Асада.