Поліція Франції евакуювала загалом вісім тисяч мешканців департаменту Сена-Сен-Дені після знайдених там бомб з часів Другої Світової війни. Наразі у містах триває операція по знешкодженню зброї.

Про це пишуть у газеті Figaro.

"Вранці евакуювали вісім тисяч жителів населених пунктів Нуазі-ле-Сек і Бобіньї, в районі перекрито автомобільний рух", - пише видання.

Влада департаменту вирішили провести операції по знешкодженню прямо на місті, адже зброю небезпечно перевозити. Ці бомби могли пролежати у землі більше 70 років. Вони й досі не вибухнули.

За даними експертів, ці бомби, швидше за все, скинули британські збройні сили під час атаки Нуазі-ле-Сек у 1944 році. Тоді солдати скинули три тисячі вибухівок, а місто майже повністю було зруйноване.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Як повідомили поліцейські, бомби будуть знешкоджені найближчим часом і місцеві мешканці зможуть повернутись у домівки.

Читайте також: Знімки "золотого поїзду" нацистів можуть бути підробкою

Останнім часом в Європі знаходять надбання часів Великої Світової війни. Нещодавно у Київській області також виявили дев`ять артилерійських снарядів з 40-их років.