Європейська комісія на наступному тижні перерозподілить по країнах ЄС близько 120 тис. нелегальних мігрантів, повідомляє Deutsche Welle.

За даними видання, Єврокомісія розподілить 54 тис. мігрантів, які перебувають в Угорщині, по країнах ЄС. Йдеться про біженців з Сирії, Еритреї та Афганістану. Також планується направити в інші країни 50,4 тис. мігрантів з Греції та 15,6 тис. - з Італії.

Йдеться, насамперед, про біженців з Сирії, Еритреї та Афганістану. У них найбільше шансів на отримання політичного притулку, в середньому задовольняється до 75% поданих ними заявок. Країнам, в яких будуть розміщені мігранти, Єврокомісія заплатить по шість тис. євро за кожного.

Читайте також: На грецькому острові Лесбос відбулися зіткнення мігрантів з поліцією

Видання також зазначає, що Брюссель в певній мірі готовий піти назустріч критикам жорсткої системи розподілу біженців. Так, окремі країни можуть бути звільнені від зобов'язань приймати мігрантів строком на один рік, однак у цьому випадку вони будуть повинні внести внесок до фонду підтримки біженців.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Як повідомлялося, Європа зіткнулася з небаченим раніше припливом мігрантів з охоплених конфліктами країн Близького Сходу, Африки та Азії.

Нелегали намагаються досягти європейських берегів, перетинаючи на вутлих судах Середземне море, або добираються до Західної Європи у вантажівках і поїздах через Туреччину, Грецію і Балкани.

За даними ООН, з початку року кордони Євросоюзу перетнули близько 300 тис. Біженців. Тільки за минулий місяць в Європу прибутку 107,5 тис. Нелегальних мігрантів.