Греція відмовила США у вимозі закрити повітряний простір Афін для російських літаків з гуманітарною допомогою Сирії. Про це РІА Новини повідомило дипломатичне джерело в грецькій столиці.

"В суботу посольство США звернулося до службового уряду Греції з проханням заборонити проліт російських літаків в FIR Athens. Уряд Греції відмовився це зробити, щоб не погіршити відносини з Росією ", - розповів співрозмовник агентства.

Джерело також додало, що Москва отримала дозвіл Греції на польоти для транспортування гуманітарних вантажів до Сирії в період з 1 по 24 вересня. Якого-небудь офіційного підтвердження цієї інформації агентству отримати не вдалося.

Читайте також: Афіни вивезуть з Маріуполя 191 грека

Доставка гумпомощі пов'язана з великою кількістю постраждалих в ході конфлікту між терористичним угрупуванням "Ісламська держава" і лояльними Дамаску військами, сирійськими повстанцями, іракською армією, шиїтським ополченням, курдськими загонами та очолюваної США міжнародної коаліцією, яка завдає повітряні удари. Кількість покинули Сирію біженців обчислюється десятками тисяч осіб, вони, в основному, направляються шукати притулок в країнах Євросоюзу.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

31 серпня ізраїльські ЗМІ з посиланням на дипломатичні джерела повідомили, що Росія нібито перекидає на аеродром під Дамаском бойову авіацію, вертольоти, частини ППО і забезпечення, проте в Кремлі спростували цю інформацію.