Більше чотирьох тисяч бойовиків радикального угрупування "Ісламська держава" таємно проникли в західні країни під виглядом біженців, повідомила в неділю британська газета Sunday Express з посиланням на слова агента ІД.

Агент розповів про, те що ведеться таємна операція і підтвердив, що тисячі "готових бойовиків ІД в даний момент знаходяться в Європейському союзі". ІД, імовірно, таємно провозить озброєних бойовиків через кордон з Туреччиною і направляє їх далі в європейські країни.

Читайте також: 12 військових загинули через напади ісламістів в Іраку

Джерело заявило, що за допомогою місцевих контрабандистів терористи вливаються в потік нелегальних мігрантів, які прямують до Європи. Він також уточнив, що метою інфільтрації бойовиків є встановлення халіфату у всьому світі.

Терористичне угрупування "Ісламська держава" є на сьогоднішній день однією з головних загроз світової безпеки. За три роки терористам вдалося захопити значні території Іраку і Сирії. Крім того, вони намагаються поширити свій вплив у країнах Північної Африки, зокрема, в Лівії.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Єдиного фронту боротьби з ІД немає: з угрупованням борються урядові війська Сирії та Іраку, міжнародна коаліція на чолі з США, яка обмежується ударами з повітря, а також курди, ліванські та іракські шиїтські ополченці. В результаті бойових дій сотні тисяч мирних жителів загинули і кілька мільйонів стали біженцями.