У словацькому місті Брно представники Національних демократів провели траурний мітинг на могилі загиблого на сході України в 2014 році педагога Іво Стейскал, який вирушив на Донбас воювати в якості російського найманця на стороні бандформування "Донецька народна республіка".

Про це написав Ян Яндоурек в статті "Медіа: Девіантно "благочестивий" акт над могилою корисного ідіота" для Svobodne Forum, пише Обозреватель.

Публікацію супроводжують фотографії з місця події, яка сталася 29 серпня. На знімках видно словацькі нацдемократи з розгорнутими прапорами "ДНР" та закритого кремлівського політпроекту "Новоросія".

Читайте також: Прапор ДНР пронесли на неонацистському марші в Німеччині

Автор назвав траурний мітинг трагікомічним "дивним зібранням", учасники якого уявили себе новими бланіцкими лицарями.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Наголошується, що Стейскал був не єдиним громадянином Євросоюзу, який відправився воювати на Донбас проти України на боці Кремля. На мітингу пом'янули і інших вояків Путіна, серед яких виявилися водій Войтех Глінка з чеського міста Жатец і його співвітчизник Ольдржіх Грунда.

Як зазначив автор публікації, Стейскал повірив російській пропаганді, і 12 серпня 2014 року загинув "страшною смертю" в момент, коли Збройні сили України завдавали удару по позиціях військ кремлівських окупантів на Донбасі.

У статті також йдеться про те, що присутні на мітингу персонажі неодноразово проявили свою прихильність неонацистської ідеології і були раніше помічені на території Чехії у вуличних акціях, деякі з яких проводились спільно з комуністами.