Упродовж кількох днів точаться бої в регіоні навколо останнього сирійського родовища нафти. Спостерігачі заявляють, що контроль над родовищем взяли бойовики "Ісламської держави".

Про це пише Reuters.

"Режим втратив останнє нафтове родовище у Сирії", - заявили в Обсерваторії прав людини, британській організації, яка слідкує за насиллям у Сирії через мережу джерел на місці подій.

Родовище Язал нині закрите, бої продовжуються на схід від міста Хомс. В організації повідомляють про жертви по обидва боки конфлікту.

Сирійська армія стверджує, що вона відбила атаку у цьому ж регіоні, але не зазначає родовища і не коментує, яку частину енергетичної інфраструктури вона контролює.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Читайте також: Радикальні ісламісти стратили журналістку разом із батьком

Язал - середнього розміру родовище, яке знаходиться на північному сході від захопленої повстанцями Пальміри, близько до регіону, в якому знаходяться головні родовища природнього газу та видобувні потужності, які коштують мільйони доларів.

Сирійська армія, яка втратила контроль над містом та околицями у травні, змогла повернути владу над периметром нафтового родовища у червні.