Європейський комісар з питань розвитку й інвестицій Юркі Катайнен спільно із єврокомісаром з питань аграрної сфери і сільського розвитку Філом Хоганом повідомили, що досягнуто домовленості про виділення фермерам 500 млн. євро субсидій, передає УНН.

"500 млн. євро від ЄС будуть виділені на користь фермерів негайно", - повідомили єврокомісари у спільному зверненні.

Пакет допомоги включає нові схеми зберігання продуктів і збільшення авансових платежів.

Зауважимо, 7 вересня тисячі фермерів зібралися поблизу штаб-квартири ЄС у ранкову годину пік. Учасники акції перекрили тракторами квартал, підпалювали сіно та жбурляли яйця в поліцейських.

Акцію проводила європейська фермерська організація "Сора/Cogeca". Активісти висловили протест проти безпрецедентної ситуації в молочній галузі, тваринництві, виробництві фруктів і овочів.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: В Парижі протестують фермери на тракторах

Міністри сільського господарства країн ЄС у понеділок по обіді зібралися на екстрене засідання, щоб оцінити обвал цін на молоко і свинину, які знизилися до п'ятирічних мінімумів.

Деякі фермери закликали до перегляду квот або надання більшої прямої допомоги від своїх урядів для оплати рахунків.

Нагадаємо, Бельгія вже не перша країна, де за останні кілька днів бунтують фермери. Нещодавно "тракторний протест" відбувся в Парижі - учасники протесту виїхали на вулиці на тракторах. Поліція нарахувала 1580 тракторів, 91 автобус та 50 автомобілів, що перевозили фермерів.