Щонайменше три військово-транспортних літаки Російської Федерації приземлилися у Сирії протягом останніх днів.

Про це з посиланням на інформацію американських чиновників повідомляє AFP.

Зазначається, що літаки приземлилися в аеропорту в регіоні Латакія на узбережжі Середземного моря в Сирії. За інформацією джерел, йдеться про два літаки Антонов-124 "Руслан" та пасажирський лайнер.

Наголошується, що росіяни встановили модульне житло, розраховане на 100 осіб, а також портативну техніку для управління повітряним рухом.

Один із американських чиновників вважає, що це дає змогу припустити, що Росія планує зробити свого роду повітряний хаб з цього аеродрому.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Читайте також: У Сирії Путін перевіряє реакцію Заходу - Шмулевич

Також Вашингтон висловив стурбованість повідомленнями про те, що Москва може посилити військову підтримку президента Сирії Башара аль-Асада.

Нагадаємо, що раніше США застерегли Росію від можливого посилення військової присутності у Сирії. Держсекретар Керрі недвозначно заявив, що подібні дії можуть призвести до подальшої ескалації конфлікту в Сирії, загибелі ще більшої кількості невинних людей, а також до збільшення потоку біженців.