У білоруському місті Гомель знайшли консерви російського виробництва, які містять живі організми. В одній банці з печінкою тріски знайшли черв'я довжиною 9 сантиметрів.

Про це повідомило видання "Правда Гомель".

Білоруський Держстандарт взяв на перевірку декілька банок консервів російської компанії із Мурманська. Лабораторні тести показали, ці продукти містять нежиттєздатні гельмінти, згорнуті в спіралі, а також їх личинки. Їжа заражена цими гельмінтами на 68%.

Також продукти не пройшли перевірку іншого тесту. Вони мають сторонній запах кислого жиру, а сама печінка - місцями зеленуватого відтінку.

Держстандарт заборонив російській компанії та імпортеру постачати ці консерви на територію Білорусі. Винні установи притягнуть до адміністративної відповідальності.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Читайте також: Білоруського опозиційного політика затримали на кордоні

За даними Держстандарту, саме рибні консерви є найбільш проблемним продуктом у Білорусі.