Росія протягом останніх днів направила до Сирії два десантних кораблі та десяток морських піхотинців.

Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на джерела в армії США.

Американські чиновники зазначають, що наміри Росії залишаються незрозумілими.

Водночас офіційні особи США не виключили можливості того, що Москва може цим самим готувати грунт для участі власних повітряних сил в сирійському конфлікті з тим, щоб підтримати сирійського президента Башара Аль-Асада.

Один з американських чиновників наголосив, що Росія може забезпечувати безпеку аеродрому поблизу портового міста Латакія. Його контролюють пропрезидентські сили Асада.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Агентство зазначає, що офіційний представник Міністерства оборони Росії відмовився давати будь-які коментарі з цього приводу.

Читайте також: У Сирії комфортніше воювати, ніж в Україні - російський бойовик (відео)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що як мінімум три російських військово-транспортних літаки приземлилися в Сирії протягом останніх кількох днів. Мова йде про два військово-транспортних гіганти Ан-124 "Руслан", а також один пасажирський лайнер.

Представник сирійських військових сил підтвердив, що за останній рік збільшилася кількість російських військових експертів, які працюють на території країни.