Сербська прокуратура висунула звинувачення підозрюваним у різанині в боснійському місті Сребрениця у 1995 році. Тоді етнічні серби вбили щонайменше 7 тисяч боснійських мусульман.

Про це повідомляє ВВС.

Звинувачення стосуються сербських боснійців, які будучи у поліцейському загоні, вчинили розправу над цивільним населенням. Вони захопили людей в складському приміщення в місті Кравіца та розстріляли їх з кулемета.

Це перший випадок, коли серби висунули звинувачення своїм громадянам по справі боснійської різанини. Обвинуваченим загрожує до 20 років у в'язниці. Лише у 2010 році сербська влада визнала свою провину у цій різанині та попросила вибачення у боснійців.

Різанина у Сребрениці стала однією з найстрашніших подій під час війни у Югославії. Багато країн визнали ці події геноцидом боснійських мусульман.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Читайте також: Кадиров не вважає Яценюка ні воїном, ні чоловіком

11 липня цього року під час щорічного трауру у Сребрениці мешканці міста закидали камінням прем'єр-міністра Сербії Александара Вучича.