У сенаті Сполучених штатів демократи заблокували резолюцію республіканців проти ядерної угоди з Іраном

Про це пише Reuters.

"Під час голосування винесення резолюції про блокування угоди з Іраном 58 сенаторів підтримали, при необхідному мінімумі в 60 голосів, а проти висловилися 42 сенатора", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: РФ втратить $34 млрд через повернення Ірану на ринок нафти

Всі ті, хто проголосував проти - належать до фракції Демократичної партії або є незалежними сенаторами, які традиційно підтримують демократів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

У поширеній Білим домом заяві президент США Барак Обама назвав підсумки голосування перемогою дипломатії та міжнародної безпеки.

Політичний експерт Олег Пономарь зазначив, що даний факт фідкриває світові доступ до іранської нафти.

"Сенат схвалив операцію щодо ядерної програми Ірану. Таким чином ми стали ще ближчими до зняття санкцій з Ірану і до виходу смачною іранської нафти на світовий ринок. Де всі її давно і радісно очікують", - прокоментував він подію на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, раніше керівництво Палати представників Конгресу США вирішило відкласти дебати і голосування за проектом резолюції, що відкидає угоду щодо ядерної програми Ірану.

Рішення прийняли, оскільки противники угоди з ісламською республікою не набирали в обох палатах Конгресу достатнього числа голосів, щоб подолати можливе президентське вето.