Країни обговорили конкретні кроки щодо нормалізації відносин, повідомив за підсумками першого засідання двосторонньої комісії Держдепартамент США.

Згідно із заявою відомства, обширні і відверті бесіди пройшли в "ввічливій і поважній манері".

"Уряди обох країн висловили згоду щодо конкретних кроків для просування по шляху нормалізації відносин", - зазначають в держдепартаменті.

Американську делегацію на минулих в п'ятницю переговорах очолив другий помічник держсекретаря США Алекс Лі.

За підсумками переговорів сторони домовилися про проведення другого засідання двосторонньої комісії в листопаді поточного року в столиці США.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Учасники переговорів обговорили план подальшої роботи до кінця року з таких ключових питань як права людини, боротьба з торгівлею людьми та наркотрафік, проблеми міграції та захисту довкілля, співробітництво у сфері цивільної авіації, телекомунікацій та інтернету, прямих поштових перевезень.

Читайте також: Обама назвав "великою помилкою" підтримку Асада з боку Росії

Раніше в п'ятницю президент США підписав меморандум, згідно з яким США зберегли дії обмежень на торгівлю, обмін фінансами та валютні операції з Кубою ще на один рік.

Як повідомлялося раніше, після перерви, що тривала більше 50 років, 20 липня були відкриті посольства обох країн у Гавані і Вашингтоні.