Кількість загиблих через падіння будівельного крану на Велику мечеть у священному для мусульман місті Мекка зросла до 107 осіб.

Про це повідомляє BBC.

Зазначається, що поранення різного ступеню тяжкості отримали 230 людей. В мечеті Мекки перед хаджем збираються прочани з усього світу, і в момент падіння крану вона була заповнена вірянами. Причиною обвалення став сильний вітер. У ці дні у регіоні вирує піщана буря. Кран проламав дах будівлі.

Велика мечеть - одна з найбільших святинь міста. Будівельні роботи велися з наміром розширити храм, який уже не міг вміщати усіх віруючих.

Читайте також: Через вибух в Індії загинули понад 20 людей

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

В Міністерстві зовнішніх справ України повідомили, що українських громадян серед загиблих чи постраждалих немає.

Нагадаємо, у жовтні минулого року повідомлялося, що у хаджі взяли участь близько 1,4 мільйона мусульман із 160 країн світу. Прочани вирушили із Мекки до долини Міна, а потім до гори Арафат. В Саудівській Аравії у цей період посилюють заходи безпеки через загрозу терактів.