МЗС Саудівської Аравії відповіло на критику від світового суспільства стосовно того, що країна нібито недостатньо допомагає біженцям із Сирії. Королівство з початку військових дій прийняло вже понад 2,5 млн переселенців.

Офіційні представники держави заявили, що у ЗМІ багато неправдивої інформації. Із 2011 року Саудівська Аравія постійно надає допомогу Сирії, пише саудівське видання SPA.

У міністерстві також відзначили,що біженці в їх країні не мешкають у спеціальних таборах, а вільно переміщаються по країні. Крім того, сирійці мають доступ до медицини та освіти. Вони також мають право влаштуватися на роботу.

Представники МЗС наголосили, що уряд виділив 700 млн доларів на гуманітарну допомогу та побудував медичні центри. Сирійська молодь може отримувати безкоштовну освіту у Саудівській Аравії.

Читайте також: У Саудівській Аравії загинуло 107 людей через падіння крану у мечеті

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Східні ЗМІ часто публікують інформацію про те, що персидські держави, такі як Кувейт, Бахрейн, Катар і ОАЕ не допомагають Сирії, не дивлячись на високі внутрішні економічні показники.