Почесний консул Франції в турецькому місті Бодрум була відсторонена від виконання своїх обов'язків, бо продавала мігрантам надувні човни.

Відповідне розпорядження видав глава МЗС Франції Лоран Фабіус, повідомляє Українська правда.

Як зясувалося, почесний консул Франції є власником магазину в Бодрумі, який займається продажем надувних човнів і рятувальних жилетів для мігрантів. Магазин працював під французьким прапором, а біля входудо нього розміщена дошка з написом, що це власність французького консула.

Сама консул стверджує, що робота почесного консула є добровільною і не суперечить заняттю бізнесом. За її словами, навіть якщо б вона припинила займатися цим родом діяльності, засоби пересування мігрантів почали б продавати інші люди.

Водночас вона визнає, що її клієнтами були в основному нелегальні мігранти і зазначає, що турецька влада також причетна до сприяння перевезень нелегальних мігрантів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: Через біженців в Угорщині запропонували ввести надзвичайний стан

Нагадаємо, через Середземне море до Європи прибуло більше 400 тис. мігрантів. При цьому багато людей гине по дорозі.