У столиці Молдови Кишиневі в неділю продовжуються акція протесту з вимогою відставки президента країни Ніколає Тімофті та проведення дострокових парламентських виборів.

Також мітингарі мають дві нові вимоги – проведення позачергових засідань уряду та парламенту, де приймуть відставку генерального прокурора, голів ЦВК, вищої судової палати та національного антикорупційного центру.

За даними поліції, в мітингу, організованому рухом "Гідність і правда", беруть участь кілька тисяч людей.

Станом на 14 годину у центрі столиці зібрались щонайменше 15 тисяч громадян – протестувальники з'їхались зі всіх куточків країни, повідомляє ТСН.

Вибори голови держави прямим народним голосуванням, а не у парламенті, як нині – одна з головних вимог протестувальників. Крім цього, вони вимагають проведення дострокових парламентських виборів, оголошення персонами нон-грата олігарха Плахотнюка та бізнесмена Філата, повернення вкраденого з рахунків трьох молдовських комерційних банків одного мільярда євро.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Читайте також: У Молдові знизили ціни на світло, газ і хліб, щоб заспокоїти мітингувальників

З 6 вересня на центральній площі Кишинева щодня проходять акції протесту. Перед будівлею уряду Молдови активісти розгорнули близько 300 наметів.