Корпорація Apple дала згоду на зберігання персональних даних своїх користувачів на території РФ. Купертінці вже уклали угоду з російською компанією IXcellerate.

Таким чином Apple, підписавши угоди з російським підприємством, виконує вимоги Роскомнагляду зберігати персональні данні лише на території РФ.

Тенедр серед компаній Apple провела ще у кінці липня. Фірма IXcellerate співпрацює за тим же форматом із ще однією американською ІТ-компанією Booking.com. За попередніми даними, американська корпорація займатиме не більше 10% від всієї потужності дата-центру.

З 1 вересня 2015 у Росії набув чинності закон про персональні дані, що забороняє зберігати відомості про росіян поза межами Росії. У Роскомнагляді раніше запевняли, що найближчим часом не планують перевіряти іноземні компанії. Більшість великих IT-компаній погодилися перенести особисті дані росіян на сервера, розташовані в Росії.

Читайте також: Apple знову співпрацюватиме із "Сбербанком Росії"

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Компанія Facebook ще не повідомила своє остаточне рішення щодо перенесення даних у РФ.