Проти членів Ради великого національного зібрання у Кишиневі відкриті кримінальні справи. Про це на площі Великого національного зібрання протестувальникам повідомили у самій Раді. Пише Громадське.

Рада була створена у перші дні протесту на базі громадянської платформи "Гідність і правда", її очолює юрист Андрій Настасе.

За словами представників Ради, про справи їм стало відомо з власних джерел у прокуратурі, хоча поки нікого з них не викликати до відомства. Крім того, лідери протесту у Молдові заявили, що їх прослуховують і стежать за ними. Все це, як пояснив Настасе, робиться для залякування, щоб протести зійшли нанівець.

Читайте також: У Молдові продовжуються масові протести з новими вимогами

Мітингарі збираються сьогодні пікетувати Генеральну прокуратуру, вимагаючи відставки її керівника. Мітинг був запланований раніше і не пов'язаний з інформацією про кримінальні справи. Як переконують у громадянській платформі, генеральний прокурор Корнеліу Гурін не зробив нічого, щоб не допустити розкрадання одного мільярда євро з рахунків комерційних банків Молдови. Окрім того, за словами протестувальників, він не проводить належного розслідування цієї кричущої афери.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Нагадаємо, у центрі Кишинева вже дев'ятий день протестують місцеві мешканці. Вони вимагають повного перезавантаження влади, зокрема, відставки президента, прем'єра, спікера парламенту, дострокові парламентські вибори не пізніше березня 2016 року, звільнення керівників Генпрокуратури, Антикорупційного бюро, ЦВК. На площі встановили близько 400 наметів.