Влада США звинуватила Росію в розміщенні танків біля сирійського аеродрому.

Про це пише Reuters.

За даними джерел, Росія розмістила близько шести танків у Сирії.

Згідно з іншими даними - сім танків Т-90 були помічені на аеродромі біля Латакії.

Менш ніж в годині їзди від Латакії знаходиться сірійське місто Тартус, місце постійної присутності російських військово-морських суден у Середземному морі.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Читайте також: Росія будує в Сирії злітно-посадкову смугу для військових літаків

Нагадаємо, за даними американських чиновників, в Сирії перебувають близько 200 морських піхотинців з Росії. Вони базуються на аеродромі біля сирійського міста Латакія, форпосту президента Сирії Башара Асада. Велика частина військових займається підготовкою аеродрому до подальшого використання.

У Москві участь російських сил у бойових діях спростовують. "Російські військові перебувають у Сирії протягом багатьох років, проте їхня діяльність обмежується допомогою сирійцям в освоєнні техніки та її підготовці для застосування в бою", - каже Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.