Для реалізації так званого імпортозаміщення парникових овочів Росії потрібно інвестувати як мінімум 300 мільярдів рублів.

Про це розповів президент російської Національної спілки виробників овочів Сергій Корольов – повідомив інформаційний портал "Газета.Ру".

"Для того, щоб ми повністю перейшли на своє виробництво парникових овочів, нам потрібно 300 млрд. рублів інвестицій", - зазначив він.

Корольов підкреслив, що виконати цей план не дозволяє економічна криза в Росії. "Адже відбулося падіння ринку і попиту, зросла ключова ставка, а волатильність рубля підвищила удвічі вартість обладнання", - назвав головні причини Корольов.

Читайте також: РФ прирівняє ввіз "санкціонки" до контрабанди отруйних і радіоактивних речовин

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Додатковим негативним чинником виступає низька рентабельність виробництва овочів, яка в Росії зараз перебуває на рівні 9%. Відсутність загороджувальних бар'єрів для овочевого імпорту також, за словами Корольова, слугує негативним фактором.

Президент російської Національної спілки виробників овочів висловився за корекцію митно-тарифного регулювання, технічного регулювання ринку, підвищення безпеки ввезення овочів, а також за державну підтримку галузі.