Антиісламський рух Pegida на вулиці Дрездена вперше за довгий час вивів на вулицю кілька тисяч протестувальників проти прийому Німеччиною мігрантів.

Про це пише УНІАН.

"Через швидке зростання потоку біженців та мігрантів в Німеччині, право-радикальний антиісламський рух Pegida ("Європейці-патріоти проти ісламізації Заходу") посилює свої акції", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Одностороннє закриття кордонів погіршить становище мігрантів в ЄС - ООН

Вперше за довгий час, на німецькі вулиці вийшло понад п'яти тисяч прихильників цього руху.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Поліція не надає власних даних щодо кількості учасників акції.

Лідер руху Луц Бахманн заявив перед своїми прихильниками про створення партії, яка буде висуватися на виборах на всіх рівнях - від місцевого до федерального.

Нагадаємо, наразі свої акції організація Pegida проводить щотижня. Дотепер їхні зібрання відбувалися кожні два тижні в Лейпцигу або Хемніці.

У минулому акції цього руху неодноразово виливалися в сутички з правоохоронцями. Також їм на противагу часто виходять учасники багатотисячних антифашистських мітингів.