Із 14 вересня по 21 жовтня, в рамках навчальних планів НАТО на осінній період, в Угорщині відбуваються три великомасштабні військові навчання під загальною назвою "Brave Warrior 2015".

Про це пише Радiо Свобода, посилаючись на прес-службу Міністерства оборони Угорщини.

"Учасниками навчань є армійські підрозділи Угорщини, США, України, Словаччини, Румунії, Словенії, Хорватії - всього з 14 різних держав, чисельністю особового складу в 1 800 чоловік", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Українсько-канадські військові навчання розпочались на Прикарпатті

Кожна країна до 15 вересня направить до Угорщини по чотириста своїх військовослужбовців.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Із Німеччини, транзитом через Чехію та Словаччину, сюди вже приїхали 5,5 сотень американських піхотинців у складі механізованої колони і 150 одиниць бойової техніки, включаючи рятувальні військові вертольоти серії MEDEVAC.

З навчальною метою тут також бере участь розвідувальний військовий літак Е3А AWACS, який є на озброєнні в армії Сполучених Штатів.

На військовому аеродромі в угорському місті Папа протягом п'яти тижнів будуть тимчасово базуватися 22 військових літака з різних країн НАТО.