Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала провести наступного тижня термінову зустріч 28 глав урядів і держав Євросоюзу у зв'язку із різким погіршенням ситуації з мігрантами, які продовжують прибувати до Європи.

Після зустрічі з канцлером Австрії Вернером Файманом Меркель заявила, що цю проблему можна вирішити лише спільними зусиллями усіх країн ЄС, пише ВВС.

Напередодні міністри внутрішніх справ країн-членів ЄС на терміновій зустрічі у Брюсселі не змогли узгодити квоти на прийом біженців. Ішлося про розподіл 120 тисяч людей між країнами Євросоюзу.

Франція і Німеччина наполягали на твердих домовленостях про кількість і терміни прийому біженців. Противники запровадження квот вважають, що вони спричинять лише ще більший наплив мігрантів до Європи.

Читайте також: Німеччина вимагає санкцій для країн ЄС, які не приймають біженців

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив у вівторок, що підтримує наміри голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера чинити тиск на країни ЄС, які виступають проти запровадження квот.

Зокрема Брюссель може скоротити їм фінансову підтримку.