Біля узбережжя Чилі в ніч на 17 вересня стався потужний землетрус магнітудою 8,3. Про це пише РБК.

Поштовхи було зафіксовані о 1:54 за київським часом на глибині 25 км. Приблизно через 20 хвилин зафіксували ще два підземні поштовхи магнітудою 6,4 і 6,2.

Епіцентр землетрусу знаходиться у 54 км на захід від міста Ільяпель. Природний катаклізм відчувався й на іншому узбережжі Південної Америки, зокрема, в Буенос-Айресі.

Землетрус стався на глибині близько 20 кілометрів на захід від чилійського узбережжя.

Першим містом, яке прийняло на себе удар стихії, стало Кокімбо, розташоване на північ від столиці Чилі Сантьяго. Місцева влада повідомила, що затоплено багато житлових кварталів, а також центр міста.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

У місті Ільяпель, яке знаходиться найближче до епіцентру землетрусу, немає електрики, перестав працювати водогін. Багато будинків пошкоджені, а їхні жителі перебувають на вулиці, побоюючись нових підземних поштовхів.

Читайте також: У Китаї стався землетрус

Влада Чилі оголосила про загрозу цунамі. У зв'язку із цим почалася евакуація прибережних районів.

За останніми даними, щонайменше п'ятеро людей загинули та ще близько 1 мільйона були евакуйовані.

Заступник міністра внутрішніх справ південноамериканської країни Махмуд Алеуй зазначив, що троє людей померли в результаті серцевого нападу після удару стихії, ще двоє загинули в результаті обвалення даху і падіння каменів.

Очікується, що цунамі від землетрусу до вечора четверга досягне берегів Камчатського краю Росії, проте серйозної загрози воно, згідно з прогнозами, не становитиме.

Нагадаємо, в лютому 2010 року в Чилі стався землетрус магнітудою 8,8, що спровокувало цунамі. Жертвами катаклізму стали більше 500 людей.