Міністерство фінансів Росії для економії бюджетних коштів пропонує у 2016 році підвищити пенсійний вік до 65 років. Про це пише РБК.

У міністерстві підрахували, що на підвищенні пенсійного віку можна заощадити від 620 млрд до 1,3 трлн руб. за три роки залежно від швидкості підвищення.

"Пропозиція Мінфіну про підвищення пенсійного віку з 2016 року - це не просто побажання Мінфіну, воно серйозно обговорювалося на нарадах, було підтримано багатьма чиновниками", - заявив один з урядовців.

Читайте також: Росіянин спалив себе через маленьку пенсію

Серед інших пропозицій щодо економії коштів - індексація пенсій лише на 4% в 2016-2018 роках (досі Мінфін наполягав на 4,5%), відмова від виплат пенсій працюючим пенсіонерам з річним доходом від 500 тис. руб., скорочення індексації зарплат бюджетників та військовослужбовців (у 2016 році - до нуля).

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, зараз пенсійний вік в Росії, як і в Україні, становить 55 років для жінок і 60 – для чоловіків.