Глава німецького Федерального відомства у справах міграції та біженців (BAMF) Манфред Шмідт подав у відставку.

Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Міністерство внутрішніх справ ФРН у четвер, 17 вересня, Шмідт попросив звільнити його з посади з "особистих причин". Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр уже задовольнив це прохання.

Хто стане наступником Шмідта на посаді очільника міграційного відомства, поки що невідомо. Шмідт обіймав цю посаду з грудня 2010 року.

Минулої осені він став об'єктом критики через те, що не зміг швидко розширити можливості свого відомства. Пізніше відомство наражалось на критику за зволікання з ухваленням рішень щодо мігрантів. На даний момент у відомстві розглядається понад 250 тисяч клопотань біженців про надання притулку.

Читайте також: Франція відновить прикордонний контроль через біженців

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Нагадаємо, що з початку цього року німецькі правоохоронці затримали більше двох тисяч осіб, які займались перевезенням нелегальних емігрантів. Це на 40% більше ніж за весь минулий рік.

Кожен день у Німеччині затримують від п`яти до десяти порушників закону. Ними виявляються громадяни Угорщини, Болгарії, Румунії, Сирії та Сербії.