17 вересня у великому аукціонному домі Sotheby's повідомили, що коштовний камінь під назвою "Блактиний місяць" виставлять на аукціон 11 листопада в Женеві.

Про це пише УНІАН.

"Бездоганний по чистоті й воістину вражаючого кольору "діамант був визнаний гемологічним інститутом Америки "яскраво фантазійним блакитним", що є найвищою оцінкою кольору серед блакитних діамантів", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На аукціоні в Києві продадуть картини українських художників

За словами голови міжнародного підрозділу аукціонного будинку Девіда Беннетта, це "сенсаційний камінь за своїм приголомшливим кольором та чистотою, у чудовій огранці "кушон".

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Чи буде в Україні долар по 50 гривень: експерт розповів, до чого готуватись Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

"Блакитний є для мене одним з найбільш магічних і містичних кольорів серед всіх діамантів, і "Блакитний місяць" займе місце серед найзнаменитіших дорогоцінних каменів", - додав він.

На початку жовтня камінь виставлять у Гонконзі, після чого його перевезуть в Лондон і в кінці жовтня діамант доставлять в Нью-Йорк.

Легендарний діамант може стати найдорожчим в історії аукціонів.