Ультраконсервативні ісламісти намагаються завербувати біженців, які тікають у Німеччину. Зокрема, мусульман-сунітів.

Про це повідомив керівник внутрішньої розвідки Німеччини Ханс-Георг Маассен, передає агентство Reuters.

"Ми помітили, як салафіти діють в образі меценатів і помічників", - зазначив він.

Вербувальники-ісламісти, за його словами, навмисно шукають контакт з біженцями. Потім вони запрошують їх у визначені мечеті, де вже і вербують їх для своїх цілей.

Проте Маассен розвіяв побоювання, що терористична організація "Ісламська держава" може спробувати направити бойовиків до Німеччини під виглядом біженців.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Голова внутрішньої розвідки Німеччини наголосив, що маршрути, через які біженці потрапляють в Європу, є надто небезпечними для терористів. Вони можуть загинути в дорозі.

Читайте також: Хорватія прихистила вже більше 5 тисяч біженців

Німецький уряд очікує, що в країну цього року прибуде 800 тисяч біженців. Більшість з них є мусульманами з Сирії, Іраку та Афганістану.

Нагадаємо, близько п'яти тисяч мігрантів на кордоні Хорватії з Сербією намагаються сісти на поїзди, що прямують до Загреба. Біженці зібралися на станції "Товарник" поблизу хорватського кордону.