Рада з прав людини направила офіційне звернення до Міністерства оборони РФ через звернення від багатьох військових та їхніх родичів. Вони скаржаться, що військове керівництво готує їх до відрядження у "спекотну країну".

Представник правозахисної організації повідомив, що є вже багато заяв від солдатів та їхніх родичів. У них йдеться про те, що офіцери виступили із закликами готуватися до участі у бойових діях в країні зі спекотним кліматом. Родичі вважають, що мова, скоріше за все, йде про Сирію, повідомляють у ВВС.

Поки жодних офіційних наказів не було. Та якщо звинувачення на адресу офіцерів відповідають дійсності, то відправлення військовослужбовців може проводитися з порушенням закону. Кілька справ вже передали у Міноборони.

Наразі Росія офіційно визнала присутність у Сирії своїх службовців, але виключно для надання консультативних послуг.

Читайте також: Росія планує офіційно ввести війська у Сирію на допомогу Асаду

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Сьогодні прес-секретар президента Дмитро Пєсков оголосив, що Росія розгляне можливість введення армії у Сирію для війни, якщо Башар Асад цього попросить.