Американські військово-повітряні сили розмістять в Європі додатково дюжину штурмовиків A-10 Thunderbolt II.

Про це повідомили у штаб-квартирі командування США в Європі, передає "Укрінформ".

"ВПС Сполучених Штатів розгорнуть 12 літаків A-10 Thunderbolt II на базах по всій Європі як продовження підтримки пакету заходів безпеки в рамках операції Північноатлантичного альянсу", - зазначив офіцер по зв'язках з громадськістю Девід Вестоувер.

Близько 300 військовослужбовців особового складу з бази ВПС США, що розташована у штаті Джорджія, прибудуть разом з літаками. Також доставлять додаткове обладнання. Експедиційна винищувальна ескадрилья проводитиме навчання спільно з союзниками по НАТО та європейськими партнерами. Головною їх метою є покращення та зміцнення взаємодії.

Читайте також: Військова техніка та солдати США марширували в Німеччині (фото)

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Місія також продемонструє "відданість США задачам з підтримки безпеки і стабільності в Європі".

Після того, як штурмовики прибудуть на континент, будуть вказані місця їх розміщення.

Нагадаємо, A-10 Thunderbolt II це одномісний штурмовик з двома двигунами. Його розробили у США спеціально для знищення танків, бронемашин, а також різноманітних наземних об'єктів ворога.