Сирійська армія почала застосовувати по позиціях ісламістів високоточну російську зброю.

Перекидання озброєння з Російської Феднрації на Близький Схід триває, повідомляє ТСН.

Укріплення бойовиків біля міст Пальміра, де загинули принаймні 26 людей, та Ідліб, де жертв було щонайменше 17 - стали головними цілями повітряних рейдів.

Напередодні потужного удару завдали по місту Алепо. Нове високоточне озброєння з Росії отримали і сухопутні війська, і авіація, кажуть джерела в урядових силах.

Семе через посилену активність Росії у Сирії міністр оборони США Ештона Картера вперше провів переговори телефоном із Сергієм Шойгу.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як повідомили в Пентагоні, під час розмови Міноборони США і Росії вони домовилися вести подальші переговори про те, щоб їхні військові не вступали в конфлікти між собою.

Також останніми днями Росія вже розмістила біля Латакії сім своїх танків Т-90 та засоби протиповітряної оборони (ісламісти не мають власної авіації) і артилерію, розміщену на позиціях для захисту наявного там російського особового складу – близько 200 морських піхотинців, інформують в США.

Читайте також: З усіх мігрантів лише кожен п'ятий - сирієць – британські депутати

У Сирії не виключають, що попросять Росію ввести війська. Про це заявив міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем. У відповідь у Кремлі прокоментували можливість військової операції у Сирії. Росіяни запевнили, що готові розглянути запит сирійської влади про збройну допомогу у боротьбі з "ІД", у разі, якщо такий запит надійде.